Alt Göz Kapağı Estetik Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İzmir Alt Göz Kapağı Estetik Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Alt Göz Kapağı Estetik Ameliyatı; Yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı yerler göz ve göz çevresidir. Göz çevresiyle kast edilen kaş, alt ve üst göz kapağı ve alt göz kapağı yanak bileşkesidir.

Bu yaşlanma belirtileri  arasında kaş düşüklüğü, alt göz kapaklarında torbalanma, çöküklük, deri fazlası ve gevşeklik gibi belirtiler kişilerin öyle olmadığı halde yorgun ve yaşlı görünmesine neden olmaktadır. Alt göz kapağı estetik ameliyatı ile bütün bu problemlere müdahale edilebilmektedir.

Göz Kapağı Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların ve yorgun görünümün önüne geçebilmenin yolu  göz kapağı estetiğinden geçer. Göz kapağı estetiği olurken dikkat edilmesi gereken durumları göz önünde bulundurmak gerekir.

Öncelikli olarak hastaya işlem uygulanmadan bir hafta önce hastanın aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durması sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra yeşil çay gibi kan sulandırıcı bitki çaylarından da uzak durmak gerekir.

Alt Göz Kapağına Estetik Nasıl Yapılır?

Alt göz kapağı estetiği yapılmadan önce kişilerin yanak durumu da incelenmelidir.

Yaşlanmaya bağlı olarak yanaklar zamanla aşağı doğru sarkacağından dolayı bu durum alt göz kapağının da aşağı sarkmasına neden olacaktır. Bu işlem uygulanırken yanak dokusunun da yukarı doğru çekilme işlemi de yapılması da gerekebilir .

Göz kapağı estetiği ile göz altındaki deri fazlalığı, göz kapağının yapısında oluşan gevşeme, göz altı torbaları düzeltilebilir. İhtiyaç olan kişilerde göz çevresindeki çöküklükler ve doku incelmesi, yanaklardaki hacim kaybı da yağ enjeksiyonu ile düzeltilebilir.

Göz kapağı ameliyatında kesi hastanın kirpiklerinin bir kaç mm altından yapılır. Bu bölgenin iyileşmesi çok iyidir ve uzun dönemde iz kalmaz.

Bu işlemler sırasında kişilere genel anestezi uygulamak en doğru seçenektir. Basit bir işlem gibi görülse de ince detaylara yer verildiğinden ve başka işlemlerle kombine edildiğinden  dolayı ameliyat süresi iki ile üç saat arasında değişmektedir.

Hangi Durumlarda Alt Göz Kapağı Estetiği Yapılır? 

Alt göz kapağı estetiği olarak da adlandırılan alt blefaroplasti, alt göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek için kullanılan cerrahi bir işlemdir. Bir kişiyi daha yaşlı veya yorgun gösterebilen kırışıklıklar, göz altı torbaları ve koyu halkalar gibi sorunları gidermek için sıklıkla yapılır. Genel olarak sağlıklı olan ve sonuç için makul beklentileri olan kişiler bu prosedür için adaydır. Ek olarak, alt göz kapağı estetiği adaylarının alt göz kapaklarının çevresinde şişkin veya sarkık görünümlerine katkıda bulunan fazla deri veya yağ olabilir. Alt göz kapağı estetiğinin sizin için en iyi seçenek olup olmadığını öğrenmek için lisanslı ve yetenekli bir plastik cerrahla görüşün.

Alt Göz Kapağı Estetiği Ameliyat Süresi Nedir?

Alt göz kapağı estetiği ameliyatı, işlemin karmaşıklığına ve cerrahın deneyimine bağlı olarak çeşitli süreler alabilir. İşlem ortalama olarak bir ila iki saat arasında sürebilir. Cerrah, prosedür sırasında alttaki kasları kesmek ve fazla deri ve yağı çıkarmak için alt göz kapağı boyunca kesikler yapacaktır. Daha sonra kesileri kapatmak için dikişler veya doku yapıştırıcısı kullanılır. Hastalar ameliyattan sonra bir miktar şişlik ve morarma beklemelidir, ancak bu yan etkiler genellikle birkaç hafta içinde geçer. Optimum iyileşme ve sonuçlar için, cerrahın ameliyat sonrası talimatlarına uymak çok önemlidir.

Alt Göz Kapağı Estetiğinde Yaş Sınırı Var Mı?

Alt göz kapağı estetiği için belirlenmiş bir yaş sınırlaması yoktur çünkü kişinin genel sağlığı ve cilt kalitesi adaylığın en önemli belirleyicisidir. Herhangi bir kozmetik prosedür uygulanmadan önce hastaların en az 18 yaşında ve sağlıklı olmaları gerekir. 20’li ve 30’lu yaşlardaki hastalar bazen göz altı torbaları veya koyu halkalar gibi sorunları tedavi etmek için alt göz kapağı ameliyatını düşünürken, daha yaşlı hastalar sarkmış cilt veya kırışıklıkları tedavi etmek için bunu yapabilir. Nihayetinde alt göz kapağı estetiği yaptırıp yaptırmamaya karar vermeden önce nitelikli ve deneyimli bir plastik cerraha danışılmalıdır.

 

Ameliyat Sonrası

Ameliyattan sonra gözler kapatılmaz ve ameliyattan sonra görmeye engel yoktur. Kesi yerlerine kibar bantlar yapıştırılarak hafif pansuman yapılır. Ameliyattan sonra  ödem ve hafif morluklar görülür.

Ameliyattan sonraki iki gün buz uygulaması ödemlerin daha hızlı geçmesine neden olur. Ameliyat sonrası iki hafta yüksek yastıkla yatmak gerekir. Ameliyattan sonra işe dönüş ortalama 10 – 15 gün arasında zaman alır.

Kaynakça:

https://www.healthline.com/health/eye-bag-surgery

Op. Dr. Candan Mezili

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir