Burun Düşmesi; Günümüzde estetik amaçlı yapılan ameliyatların sayısı her geçen gün artıyor.
Özellikle yüz ifadesini en çok etkileyen burun estetiği ameliyatları burunda nefes alma problemlerine sebep olan deviasyonlar nedeniyle olabildiği gibi yüzde daha belirgin olan burunlarda ve kişinin kendini daha iyi hissetmesi amacıyla yapılır.
Burun ameliyatları her geçen gün daha da artmaktadır. Burun ameliyatlarında başarı elde etmek için alanında deneyimli estetik cerrahlar tercih edilmelidir. Aksi halde burun ameliyatı sonrası burun düşmesi gibi farklı sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.
Burun Düşmesi Nedir?
Estetik burun ameliyatı sonrası burun düşmesi günümüzde pek rastlanan bir tablo olmamakla birlikte özellikle nefes alma problemleri nedeniyle yapılan rinoplasti ameliyatlarında kıkırdak yapının kontrolsüz bir şekilde çıkarılması sonucunda burunun kemik ve kıkırdak yapısının yeteri kadar kaynamaması sonucunda meydana gelir.
Burun düşmesinin birçok nedeni olabilir. Temelde neden burun ucu kıkırdaklarının yeterli desteği yitirmesi veya ameliyatta yeterli desteğin sağlanamamasıdır. Uzman ve tecrübeli bir estetik cerrahın elinde burun ameliyatı sonrası burun düşmesi son derece nadir görülür.
Burun düşmeleri bir anda olmaz genellikle ameliyattan sonraki ilk 4 aylık süreçte görülür. Yüzün tam ortasında bulunan burun yüz ifadesini oluşturur. Bu nedenle burun ucu düşmesi yaşamamak için güvenilir estetik cerrahlara başvurmak gerekir.
Burun Ameliyatı Sonrası Meydana Gelen Burun Düşmesi Tedavisi
Estetik kaygısı ile yapılan burun ameliyatı sonrası burun düşmesi modern tıbbın ilerlemesi ve cerrahi tekniklerin gelişmesi sonucu tecrübeli cerrahların elinde daha az yaşanmamaktadır. Bununla birlikte ameliyat sonrasında hastanın da payına düşen görevler vardır.
Eğer hasta ameliyat sonrasında burnunu doğru şekilde koruyamazsa zaman içinde burun ucu düşmesi yaşanabilir. Burun ucu düşüklüğü, kişiyi daha yaşlı gösterir.
Rinoplasti ameliyatı sonrası yaşanan burun düşmesini önlemek için erken dönemde burnu silerken çok dikkatli olmak gerekir.
Ayrıca erken iyileşme döneminde ilk 20 gün burnun çok ödemlenmesine neden olacak ağır spor veya benzeri aktivitelerden kaçınmak gerekir.
Bunun yanında burun ameliyatı sonrası burun düşmesi meydana gelirse bir cerraha başvurarak gerekli tedavi yapılır.
Burun Ucu Düşmesi Belirtileri
Yüzde aşırı büyük duran ya da kemerli olan burunlar iyi bir estetik cerrah tarafından onarıldığı takdirde burun ameliyatı sonrası burun düşmesi meydana gelme olasılığı çok çok düşüktür.
Ancak herhangi bir sebeple meydana gelen burun düşmesi üst hava yollarının daralmasına dolayısı ile burun tıkanıklığına neden olur.
Bununla birlikte burnun aşırı yaygın görünmesine neden olur ki bu durum kişileri daha yaşlı gösterir. Burun ucu düşmesi tedavisi sadece estetik olarak yapılmaz. Aynı zamanda sistemik olarak da kişilerin konfor ve rahatı planlanır.
Burun Düşmesi Ameliyatı
Burun ucu düşüklüğü yaşayan hasta kapalı ve açık teknikler ile mutlaka ameliyat edilmelidir. Ameliyatlar ameliyathane ortamında ve steril şartlarda yapılır. Ameliyat sırasında burun ucuna kıkırdak ile destek sağlanır.
Böylece hasta eski konforuna kavuşur. Estetik burun ameliyatları sonrasında yapılan cerrahi işlemeler de burun derisi burunu iterek yer bulur. Böylece burun ucu çökmesi meydana gelir.
Burun Düşmesi Tedavisi Fiyatları 2023
Burun Düşmesi Tedavisi Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Kaynakça:
https://www.robertkotlermd.com/dropped-tip-after-nose-job/

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.
Bir cevap yazın