Göz Altı Morlukları Tedavisi İzmir

Göz Altı Morlukları Tedavisi İzmir

Göz Altı Morlukları Tedavisi; Vücudun en ince ve hassas dokularından biri olan alt göz kapağında koyu halkalar şeklinde ortaya çıkan görüntü göz altı morlukları olarak adlandırılmaktadır.

Göz altı morluklarının ve göz altında halka oluşumun nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bazı kişilerde bu duruma yatkınlık vardır.

Ayrıca zamanla meydana gelen göz altındaki çöküklük durumu daha belirgin hale getirir. Cinsiyet fark etmeksizin kadınlarda ve erkeklerde gözlemlenen bu durum kişinin olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmesine sebep olmaktadır.

Göz altı morlukları tedavisi İzmir, estetik bir problem olarak nitelendirilen göz altı morlukları için hem cerrahi hem de cerrahi olmayan birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Göz Altı Morlukları Neden Oluşur?

Ciltte soluk ve donuk bir görünüm oluşmasına sebebiyet veren göz altı morlukları çeşitli etkenlere bağlı olarak oluşabilmektedir. Uykusuzluk, aşırı yorgunluk veya normalden fazla uyuma durumlarında göz altı bölgesinde sıvı birikerek göz altı morluklarını oluşturmaktadır.

Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan göz altı morlukları ise yaşlanma sürecinin normal bir parçası olarak kabul edilmektedir.

Yaş ilerledikçe cilt dokusu kollajen eksikliğine bağlı olarak elastikiyetini kaybetmekte ve incelerek göz altı bölgesinde bulunan damarlar belirginleşerek koyu bir görünüm ortaya çıkarmaktadır.

Tüm bunların haricinde genetik faktörler de göz altı morlukları oluşumunda oldukça büyük bir rol oynamaktadır. Ailede göz altı morluğu sorunu yaşanması yaygın bir durum ise diğer aile bireylerinde de göz altı morluğu şikayeti kalıtsal olarak ortaya çıkabilmektedir.

Göz altı morlukları tedavisi İzmir, farklı birçok sebebe bağlı olarak oluşan göz altı morlukları çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.  Gözaltı morlukları hiç bir yöntemle tamamen yok edilemez ancak azaltılabilir.

Göz Altı Morlukları Tedavisi İzmir

Göz Altı Morluklarında Kullanılan Tedavi Yöntemleri

Cerrahi Yöntemler

Göz altı bölgesindeki morluklar için tüm cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler birlikte değerlendirildiğinde en etikili yöntem nano yağ enjeksiyonudur. Nano yağ enjeksiyonu alınan yağların özel yöntemlerle çok inceltilerek kök hücreden zengin kısmının enjeksiyonudur.

Nano yağ verildiği bölgede bir onarım süreci başlatarak o bölgedeki koyuluğun açılmasını sağlar. Bu onarım süreci 4-5 ay sürebilmektedir.

Göz altı bölgesindeki derinin gevşemesi ve sarkması durumunda alt göz kapağı estetiği ile derinin sıkılaştırılması ve gerilmesi de gözaltı morluklarını azaltmada katkıda bulunur.

Cerrahi Olmayan Yöntem

Göz altı morlukları için cerrahi olmayan birkaç etkili yöntem bulunmaktadır. Sıkça tercih edilen ameliyatsız yöntemlerin başında göz altı ışık tedavisi gelmektedir.

Göz altı ışık tedavisi, morluk ve halka oluşumu görülen bölgeye ince kanüller yardımıyla girilerek enjeksiyon yapılmasını içeren bir uygulamadır.

Göz altı morlukları tedavisi İzmir, mezoterapi uygulaması da alt göz kapağındaki toplardamardaki kan akışını hızlandırmayı amaçlayan ameliyatsız bir yöntemdir. Ancak göz altı ışık tedavisinde verilen hacim mezoterapi yönteminde sağlanamamaktadır.

Göz altı morlukları tedavisi İzmir, etkili ve kalıcı sonuç için göz altı morlukları tedavisinde öncelikli olarak cerrahi yöntem önerilmektedir. Ancak cerrahi yönteme sıcak bakmayan hastalar için birçok farklı ameliyatsız tedavi seçeneği bulunmaktadır.

Göz Altı Morluklarına Hangi İşlemler Yapılır?

Göz altı morluklarına farklı işlemler uygulanabilir. Işık dolgusu, mezoterapi ve alt kapak ameliyatı gibi tedavi seçenekleri mevcuttur.

Işık dolgusu, göz altında oluşan morlukların tedavisinde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bu işlemde, hyaluronik asit dolguları veya yağ transferi gibi materyaller göz altındaki boşluğa enjekte edilir. Bu dolgular, kapak-yanak geçişini düzleştirerek ışığın daha iyi yansımasını sağlar ve göz altı morluklarının görünümünü azaltır. Işık dolgusu, uygun hastalarda etkili sonuçlar verirken, alerjik bünyeli veya alt kapakta belirgin sorunları olan hastalarda uygun olmayabilir.

Mezoterapi, göz altı morluklarının tedavisi için başka bir seçenektir. Bu yöntemde, cilt altına iğnelerle özel bir karışım enjekte edilir. Bu karışım, morlukları azaltmaya, cildin beslenmesini artırmaya ve cilt kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur. Mezoterapi genellikle diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanılır ve hastaların ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir.

Alt kapak ameliyatı, göz altı torbaları, çökmeleri veya sarkmaları düzeltmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyat genellikle göz çevresindeki pembe dokudan yapılan kesilerle gerçekleştirilir. Yağ torbaları düzeltilir ve kapak-yanak geçişi iyileştirilerek göz altı morluklarının görünümü azaltılır. Alt kapak ameliyatı, uzun süreli ve kalıcı sonuçlar sağlayabilir.

Göz Altı Morlukları Tedavisi Fiyatları 2023

Göz Altı Morlukları Tedavisi Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Candan Mezili

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir