Göz Altı Torbaları; Yüzümüz vücudumuzda en çok dikkat çeken yerlerden biridir. Dolayısıyla yüzümüzde meydana gelebilecek en ufacık rahatsızlık veya deformasyon bizleri rahatsız edebilmektedir. Bunların başında özellikle kadınları rahatsız eden gözaltı torbaları gelmektedir.
Özellikle günümüzde kadınlar kendilerine daha fazla özen gösterdiklerinden, göz altı torbaları nasıl geçer sorusunu da sıklıkla sormaktadır.
Göz altı torbaları, temeline bakıldığında yaşlanma belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak bazı kişilerde genetik özelliklere ve yüz yapısına bağlı olarak erken yaşlarda da görülebilir.
Yaş ilerledikçe göz altlarında şişlikler oluşur ve torba görünümü alarak kişileri rahatsız eder. Göz altında oluşan şişliklerin asıl nedeni, yaşlanmayla birlikte göz çevresinde bulunan doku ve göz kapaklarındaki kasların giderek zayıflaması ve gevşemesidir.
Bunun yanı sıra yine göz çevresinde bulunan yağ dokuları da bu gevşeme nedeni ile daha belirgin hale gelerek gözaltındaki şişlikleri oluştururlar.
Göz altı torbalarının asıl nedeni yaşlanma olarak bilinse de, elbette bu durumu tetikleyen faktörler de bulunmaktadır. Yaşlanma dışında gözaltı torbalarının oluşumuna yardım eden faktörler şunlardır:
- Stres,
- Sık ağlama,
- Genetik yatkınlık,
- Kronik uykusuzluk,
- Alerjik reaksiyonlar,
- Çok fazla kitap okuma ya da bilgisayar ekranına bakma,
- Tiroit bezinin normalden fazla çalışması
Yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm faktörler göz altlarında torba oluşumuna katkıda bulunabilir. Sabah kalktığımızda gözaltında oluşan bu torbalar bizi hem yorgun hem de olduğumuzdan daha yaşlı gösterir.
İşte bu yüzden gözaltı torbalarından kurtulmak ve göz altı torbaları nasıl geçer sorunuza cevap bulmak için araştırdığınızda internette bir çok öneri ile karşılaşırsınız. Ancak bu önerilerin çoğu geçici fayda sağlar. Problemi çözmez. İnternette karşılaşabileceğiniz geçici çözümlerin bazıları şunlar olabilir.
- Soğuk Kompres: Göz altı torbalarına uygulanacak en bilindik yöntemlerden biridir. Soğuk su ve ya buz küpleri ile torbaların üzerine kompres yapmak olacaktır.
- Çay Poşeti kompresi
- Salatalık kompresi
Bu önerilerden bazılarının kısmi faydaları bulunmakla birlikte hiçbiri kalıcı çözüm sağlamaz. Gözaltı torbalarınızdan kurtulmanın en kesin ve net çözümü cerrahi yani alt göz kapağı estetiğidir.
- Cerrahi Tedavi: Gözaltı torbaları rahatsız edici bir boyutta ise kesin çözüm olarak cerrahi tedaviye başvurabilirsiniz. Cerrahi yöntemle göz altı torbalarının oluşumuna neden olan ve yaşlanma ile ortaya çıkan tüm problemler giderilebilir. Alt göz kapağı estetiği ile fazla olan yağlar çıkarılır. Göz kapağındaki gevşeklik giderilir. Oluşan fazlalık deri çıkarılarak daha genç bir görünüm yakalanır.
- Göz altı ışık tedavisi : Gözaltı torbaları çok ilerlemişse işe yaramaz ancak torba oluşumu yeniyse daha genç ve dinamik bir görünüm için ameliyatsız bir alternatif oluşturur.
Göz Altı Torbaları Tedavi Fiyatları 2023
Göz Altı Torbası Tedavi Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Kaynakça:
https://eyewiki.aao.org/Lower_Eyelid_Blepharoplasty

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.
Bir cevap yazın