İzmir Göz Kapağı Estetiği

İzmir Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği; Genç ve güzel bir görünüme sahip olabilmenin ilk şartları arasında göz kapakları gelir. Dolayısıyla göz kapaklarındaki ve göz çevresindeki yaşlanma belirtileri uygun olmaması kişileri olduğundan daha fazla yaşlı görünmesine neden olur.

Ayrıca bazen bu gibi durumda olmasanız dahi yorgun, stresli, uykusuz ve mutsuz gibi görünmenizi sağlar. İzmir göz kapağı estetiği en sık yapıldığı yerlerdendir.

Üst Göz Kapağı Estetiği ile Hangi Sorunlar Çözülür?

Göz kapağı ameliyatları için en sık başvuru nedeni üst göz kapağında meydana gelen sarkmalardır. Kişilerde üst göz kapağı sarkması kişiden kişiye birçok farklılık gösterir.

Fakat, yaşın ilerlemesi ile birlikte genellikle herkeste deri fazlalığına bağlı olarak sarkmalar gözlemlenir. Bu yüzden deri sarkıklığı arttıkça daha fazla sorunlar çıkmaya başlar.

Az miktarda deri fazlalığı göz kıvrımını silmesi nedeni ile bir yaşlılık göstergesidir. Ancak, daha çok sarkıklık meydana gelmesi hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Mesela makyaj yapmayı engeller. Göz kapağındaki deri sarkıklığı arttıkça gözün önünü kapatarak görüş açısını kısıtlar.

Böyle zamanlarda estetik problemin bile aşılmasına yol açabilir. Üst göz kapağı sarkması yaşayan kişiler, sarkan derinin göz kapağına gelmemesi için devamlı olarak kaşlarını havaya kaldırma ihtiyacı hisseder.

Bu da kişilerin alnında zamanla kırışıklık oluşmasını sağlar. Dahası devamlı olarak kaşlarını havaya kaldırmak insanları fiziksel olarak zorlamaya başlar ve gün sonunda baş ağrısı  ve yorgunluğa neden olur.

Göz kapağı estetiği ile ilgili bazen farklı problemler de görülebilir. Bazen göz kapaklarında deri fazlalığı olmadan yağ dokusunun fazlalığı ya da fıtıklaşması nedeni ile göz kapaklarında torbalanmalar görülebilir.

Göz kapağında meydana gelen bu yağ dokuları, ince bir zar aracılığı ile o bölgede durur. Bu dokuda oluşan zayıflama ile yağlar dışarıya doğru fışkırmış gibi bir görüntü oluşur. Bu problem genç yaşta görülebileceği gibi yaşın ilerlemesi ile meydana gelir. Bu durum insanlar arasında ‘’göz kapağında torbalar meydana geldi’’ diye de ifade edilir.

Göz kapağı ile ilgili bir diğer problem göz kapaklarındaki düşüklük. Burada düşüklük ile kast edilen deri fazlalığı değildir, üst göz kapağını kaldıran mekanizmada meydana gelen zayıflama sebebi ile göz kapağının açıklığındaki düşüklüktür. Bu duruma tıp dilinde pitoz denir. Bu durum bazen doğuştan olabildiği gibi çoğunlukla yaşlanma sürecine bağlı olarak meydana gelir. Yaşlanma ile göz kapağını açan mekanizma gevşer ve zayıflar. 

İzmir Göz Kapağı Estetiği

Üst göz kapağındaki düşüklük, pitoz ameliyatları ile tedavi edilir. Bazen bu ameliyatlar üst göz kapağı estetiği ameliyatları ile de kombine edilir.

Göz kapağı estetiği ile göz çevresindeki çöküklüklerde düzeltilir. Üst ve alt göz kapağın iç kısımlarında görülen çöküklükler kişide çökkün ve sağlıksız bir görünüme yol açabilir.

Göz kapağı estetiği ile birlikte ve ya tek başına yapılan yağ enjeksiyonları ile bu durum düzeltilebilir. Zannedilenin aksine yağ enjeksiyonu kalıcıdır.

Göz kapaklarında zamanla gevşeme meydana gelir. Bu gevşeklik alt göz kapaklarında daha belirgin bir problem oluşturur.

Göz kapağı estetiği ile gözlerdeki gevşeklik giderilir ve göz kapakları çekikleştirilebilir. Bu işlem son dönemlerde badem göz estetiği olarak da popülerleştirilmiştir. Bu ek başına yapılabileceği  gibi göz kapağı estetiği ile de kombine edilebilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Göz kapağı ameliyatı sonrası en az kırk sekiz saat, yani iki gün boyunca gözleri yoracak aktivitelerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Bunun yanında hekim tarafından ameliyat sonrası verilen göz pomadı ve damlalar kesinlikle hekimin önerdiği vakit aralıkları ile periyodik olarak kullanılmalıdır. Çoğu hastaya göz kapağı ameliyatları sonrası bölgenin güneş ile doğrudan temas etmemesi için dışarıda güneş gözlüğü takmaları tavsiye edilir.

Makyaj yapan bireyler göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası bir süre bu aktiviteye ara vermelidir. Bu süre hastadan hastaya, ameliyatın yapısına göre değişim gösterebilir. Ancak ortalama 1 hafta ile iki hafta arası bir süreç makyaj yapmamak kişinin sağlığı açısından çok daha faydalı olacaktır.

Ameliyat sonrası bazı durumlarda hastalarda şişlikler ya da morluklar olabilir. Bu son derece normaldir. Ancak bu şişlik ve morluklar üzerine baskı yapmamaya dikkat edilmelidir. Bu bölge ameliyat sonrası son derece hassas olacaktır. Göz kapağı ameliyatı sonrası şişmiş ya da morarmış olan bölgeye soğuk kompresler yapılabilir. Bunun yanında doktor kontrolü altında bazı yağlı merhemler de kullanılabilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı öncesinde neler yapılmalı?

Göz kapağı ameliyatı öncesi hastalara ameliyat bölgesini temizlemeleri tavsiye edilir. Bu bölge, yani ameliyatın gerçekleştirilecek olduğu göz kapağı bölgesi, ameliyattan önce bir şampuan ile yıkanabilir. Hastanın duş alması daha faydalı olacaktır. 

Bunun yanında hastalara ameliyat öncesi makyaj yapmamaları tavsiye edilir. Takma kirpikler, takılar ve buna benzer aksesuarların da ameliyat öncesi takılmasının bir faydası olmayacaktır. Kontakt lens kullanan hastalara ameliyat öncesinde bu kontakt lensleri çıkarmaları önerilir. Aksi takdirde bu lensler ameliyat sırasında ciddi bir tehlike oluşturabilir.

Ameliyattan önce yapılması gereken en önemli şey hastanın uzman bir hekim ya da deneyimli bir teknisyen tarafından işlemin gerektirdiği ön muayene ve testlerden geçmesidir. Bu sırada hastaya ne tür bir anestezi uygulanacağına karar verilir ve ameliyatın diğer detayları belirlenir.

İzmir Göz Kapağı Estetiği Fiyatları 2023

İzmir Göz Kapağı Estetiği Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Göz kapağı estetiği ameliyatından sonra dikiş izi kalır mı?

Göz kapağı estetiği ameliyatlarından sonra dikiş izi yok denilebilecek kadar az seviyededir. Göz kapakları tipik olarak ameliyat sonrası diğer bazı bölgelere göre daha iyi iyileşebilmeleri ile bilinirler. Herhangi bir kişinin gözkapağında hipertrofik ya da keloid yaraların oluşması çok ama çok nadir bir olaydır.

Göz kapağı estetiği ameliyatı kaç haftada iyileşir?

Göz kapağı estetiği sonrası olunan estetik operasyon ve hastanın spesifik sağlık durumuna göre iyileşme süresi değişim gösterebilir. Ancak göz kapağı bölgesi oldukça hızlı ve kolay iyileşen bir bölge olarak bilinir. Bu bölgenin, yani göz kapaklarının ameliyat sonrası iyileşme süreçleri ortalama 10 gün içinde tamamlanacak, kişi bu iyileşmeyi kolaylıkla gözlemleyebilecektir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı ne kadar sürer?

Göz kapağı estetiği ameliyatlarının ne kadar sürecekleri ameliyatın doğasına ve hastanın spesifik sağlık koşullarına göre değişim gösterebilir. Ancak son derece hızlı ve pratik bir işlem olarak bilinen göz kapağı estetiği işleminin ortalama kırk beş dakika ile bir saat arası bir vakit aldığı söylenebilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatından kaç gün sonra banyo yapılmalı?

Göz kapağı ameliyatından sonra kaç gün içinde duş alınabileceği kişiden kişiye göre değişim gösterebilir. Ameliyatın doğası ve kişini spesifik sağlık durumu bu süre üzerinde en fazla etkisi olan faktörlerdir. Çoğu hastaya en az kırk sekiz saat, yani 2 gün boyunca duş almamaları tavsiye edilir. Bu sürenin ortalama yetmiş iki saat, yani 3 gün olduğu söylenebilir. Hasta ameliyattan 3 gün sonra duş alabilir.

Kaynakça:

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/8409-eyelid-surgery-blepharoplasty

Op. Dr. Candan Mezili

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir