Kalın Derili Burun Estetiği; Öncelikle açıklık getirmem gerekir ki; “Kalın Deri” kavramı göreceli de olsa bu makalede kalın derili burun estetiği kavramı olarak gerçekten oldukça kalın derili burunlar kastedilmektedir.
Bunu özellikle belirtmemin nedeni, internette maalesef genellikle orta kalınlıktaki ya da hafif kalın derili hastaların fotoğraflarının kalın derili burun estetiği örnekleri gibi yansıtılarak paylaşılıyor olmasıdır.
Kalın Derili Burunlarda Burun Estetiği aslında zannedildiği kadar zor değildir. Sadece kalın derili hastalar ameliyat edilirken doğru prensiplerin kullanılması gerekir.
Etrafta dolaşan pek çok bilgi kirliliğine rağmen ameliyat öncesi görüşmelerde de, bu prensiplerin ortaya konulması ve doğru bilgilendirme yapılması çok önemlidir.
Burun estetiğinde derinin kalınlığı, miktarı ve elastikiyeti ameliyat sonucunu doğrudan etkileyen faktörlerin başında gelir. Eğer derinin özellikleri doğru şekilde hesaba katılmadan burun estetiği yapılırsa ortaya çıkan kötü sonuçtan en fazla kalın derili hastalar etkilenecektir.
Estetik ameliyatların tamamı daha güzel ve çekici bir görünüm elde etmeyi hedefler. Bu hedefler doğrultusunda hastaların isteklerinin yerine getirilmesi ve beğenmedikleri özelliklerin değiştirilmesi çok önemlidir.
Genellikle insanlar kendilerinde olmayan özellikleri istemekte ve beğenmektedirler. Örneğin kaşları çok kalkık bir kişi kaşlarının inmesini isterken, kaşları düşük bir kişi ise kalkmasını genellikle arzu eder.
Bu durum burun estetiği yaptırmayı düşünen kalın derili hastalarda da geçerlidir. Kalın derili kişiler genellikle ameliyat sonrasında küçük ve ince derili burunlar arzu ederler. Ancak aşağıda anlatacağım teknik nedenlerle bu sonuçlara ulaşmak imkansızdır.
Fakat tabi ki bu durum, kalın derili hastaların daha hacimli ve belirgin şekilli güzel açılara sahip güzel bir burun şekline ulaşmasına engel değildir.
Kalın Derili Hastalarda Neden İnce ve Küçük Bir Burun Yapılamaz?
Burun estetiğinde şekillendirilme burun iskeleti ve kıkırdakların etkileşimi sonucu ortaya çıkar. Burun iskeleti dediğimiz şey burnun çatısıdır.
Burun kıkırdaklardan ve kemiklerden meydana gelir. Burun şekillendirilmesi yapılırken bu iskelet şekillendirilir. Ancak elde edilen sonuç deri ve iskeletin etkileşimine bağlıdır.
İnce derili burunlarda bu etkileşimde; deri, altındaki iskeletin bütün ayrıntılarını gösterir. (güzel bir heykelin üzeri ince beyaz bir tülle örtüldüğünde alttaki heykelin bütün ayrıntılarını görebilirsiniz) Kalın derili burunlarda ise deri alttaki iskeletin ayrıntılarını gizler.
(güzel bir heykelin üzerine battaniye örtüldüğünde alttaki ayrıntıları göremezsiniz) Dolayısı ile burnu küçültmek amacı ile burun iskeletini küçültürseniz, deri alttaki iskeletin ayrıntılarını gizleyeceği için şekilsiz bir burun ortaya çıkar.
Derinin inceltilmesi ise günümüz koşullarında mümkün değildir. Peki çözüm nedir? Merak ediyorsanız alttaki bölümü okumaya devam edelim.
Ameliyattan Ne Beklemeliyim?
Gerçekten kalın derili birçok hastanın doktorlar tarafından “burun estetiğine uygun değilsin” diye geri çevrildiğine şahit oldum.
Burun estetiği ameliyatı temelde bir şekillendirme ameliyatıdır. Çoğu zaman küçültme ve inceltme yapılarak sonuca ulaşılsa da bu ameliyatı kadınlar daha güzel ve erkekler daha yakışıklı olmak için olur.
Bu noktada kalın derili burunlarda küçülme yerine şekillendirme yapılmalıdır. Güzellik bir cismin kendi içinde yaptığı açılara, hacimlere ve bu hacimlerin harmonisine bağlıdır.
Dolayısı ile kalın derili bir burunda küçülmeden ya da hafif bir küçülmeyle birlikte açı ve şekil değişikleri ile çok daha güzel ve çekici bir burun ve yüz şekline ulaşılabilir.
Dolayısı ile kalın derili hastalar ince ve küçük hokka gibi bir burun yerine daha hacimli ve belirgin şekilli güzel açılara sahip bir burun hayal edebilirler. Bu burun şekli o kişileri daha yakışıklı ve güzel hale getirir.(Niçin ameliyat oluyorduk☺)
Kaynakça:
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.
Bir yanıt yazın