Kaş Kaldırma Estetiği İzmir

Kaş Kaldırma Estetiği İzmir

Kaş Kaldırma Estetiği; Yüz ifadesinin belirginleşmesinde bakışlar oldukça önemli bir yere sahiptir. Kaş şekli ise bakışları doğrudan etkilemekte ve yüz ifadesinde estetik görünümü oluşturmaktadır.

Zamana bağlı olarak yer çekiminin etkisiyle vücutta çeşitli deformasyonlar meydana gelmektedir bunlardan biri de kaş şeklinin aşağı doğru konumlanması ve düşük bir göz görünümünü ortaya çıkarmasıdır.

Yalnızca zamana bağlı olarak değil, yaşam tarzından ve genetik faktörlerden dolayı da bazı hastaların kaş şekli olması gerektiğinden daha aşağı konumda yer almaktadır.

Bu gibi durumlar kişinin kaşlarından dolayı daha yaşlı, yorgun ve sürekli üzgün görünmesinde sebep olmaktadır. Kaş kaldırma estetiği hem erkek hem de kadın hastalar için uygulanabilmekte ve kişiyi genç ve sağlıklı bir yüz ifadesi kazandırabilmektedir.

Kaşlarda düşme yaşanması yüz ifadesini olumsuz şekilde etkilemekte ve kişiyi olduğundan farklı göstermektedir.

Özellikle kaşların dış kısımlarında meydana gelen düşmeler üst göz kapağında torba oluşumunu arttırmakta ve göz çevresindeki kaz ayaklarını belirginleştirmektedir.

Bu yüzden kaş kaldırma estetiği tek başına yapılabildiği gibi göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe ameliyatlarıyla beraber de yapılabilmektedir.

İdeal Kaş Şekli Belirleme

İdeal kaş olarak tanımlanabilecek belirli bir kaş şekli bulunmamaktadır çünkü kaş şekilleri çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Cinsiyet, yaş, zaman ve kültür kaş şekillerini etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Kalkık kaşlara sahip olmak her zaman daha genç ve canlı bir yüz ifadesi oluştursa da kaş şekline karar vermek için kişinin yüz hatları belirleyici olmaktadır.

Bu yüzden kaş kaldırma estetiği öncesinde uzman doktor görüşüyle beraber hastanın beklentileri değerlendirilmekte ve hasta için en uygun kaş şekli ortaya çıkartılmaktadır.

Kaş Kaldırma Estetiği İzmir

Kaş Kaldırma Estetiği Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma estetiği birçok farklı yöntemle uygulanabilmekte ve istenilen görünüm elde edilebilmektedir. Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri arasında sıkça tercih edilen uygulama kaş bölgesine toksin enjeksiyonudur.

Toksin sayesinde kaşın bulunduğu konum değiştirilebilir ve kişinin yüz ifadesine daha canlı bir görünüm verilebilmektedir. Ancak toksin uygulamaları kalıcı etki göstermediği için sürekli olarak yapılan işlemi yeniletmek gerekmektedir.

Diğer bir kaş kaldırma estetiği için yapılan uygulama ise askılama yöntemidir. İplerle kaş asma yönteminde saçlı deri içerisinden girilerek kaş bölgesine kadar uzun bir dikiş indirilmekte ve indirilen dikiş sayesinde kaşlar yukarı doğru askılanmaktadır.

Oldukça kolay bir yöntem olarak kabul edilen askılama uygulaması yarattığı etki bakımdan da istenilen görünümü sunmaktadır. Ancak toksin yönteminde olduğu gibi askılama tekniğinde de kalıcılık süresi ameliyat yöntemine göre oldukça kısadır.

Kaş kaldırma estetiğinde daha belirgin ve etkili sonuç veren yöntem ise kaş kaldırma ameliyatıdır. Şakak germe ameliyatına benzer şekilde yapılan kaş kaldırma yönteminde saçlı deri içerisinden girilerek kaşlar istenilen kalkıklığa ve şekle ulaşabilmektedir.

En etkili sonucu almak ve uzun süreli olarak kalkık kaşlara sahip olmak için tercih edilmesi gereken yöntem kaş kaldırma ameliyatıdır. Kaş kaldırma ile ilgili merak ettikleriniz için bize danışabilirsiniz.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Kaç Günde İyileşir ?

Kaş kaldırma ameliyatı sonrası şişliklerin inmesi ve yara yerinin iyileşmesi için zaman gerekir. Birçok hasta, 1 hafta ila 10 gün içerisinde işlerine dönebilmektedir.

Kaş kaldırma yapıldığında bölgede ödem oluşumu çok daha az oluyor. Süre ile ilgili olarak ortalama 7 günde işinize dönülebilmekte ve bir ayda iyileşme tamamlanmaktadır. Tabii iyileşme sürecinde doktorun önerilerini de bire bir uygulamak çok önemlidir.

Kaş üzeri deri çıkarımı planlanmış ise kaş üzerinde çizgi şeklinde kesik olcağı için o noktada bir iz olur. Kaşlar endoskopik olarak kaldırıldı ise iz saçlı deri içerisine gizlenir. İp ile kaş kaldırmada ise genel olarak herhangi bir iz kalmaz.

Endoskopik teknikle verilen kaş şekli kalıcı olur. Ancak yıllar içerisinde bütün alın sarkacağı için kaşlarda çok az bir miktar aşağı inecektir.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Kaç Günde İyileşir ?

Alın germe ameliyatı sonrası şişliklerin inmesi ve yara yerinin iyileşmesi için zaman gerekir. Birçok hasta, 1 hafta 10 gün içerisinde işlerine dönebilmektedir.

Kaş kaldırma yapıldığında bölgede ödem oluşumu çok daha az oluyor. Süre ile ilgili olarak ortalama 7 günde  normal hayata, çalışmaya dönülebilir ve 1 ayda iyileşme tamamlanır. İyileşme sürecinde doktorun önerilerini de bire bir uygulamak çok önemlidir.

Kaşlar endoskopik olarak kaldırıldı ise iz saçlı deri içerisine gizlenir. İz olur fakat belli olmaz. Ip ile kaş kaldırmada ise genel olarak herhangi bir iz kalmaz. Endoskopik teknikle verilen kaş şekli kalıcı olur. Ancak yıllar içerisinde bütün alın sarkacağı için kaşlarda bir miktar aşağı inecektir.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Kimlere Yapılır ?

Kaş kaldırma ameliyatı kaş düşüklüğü yaşayan ya da genetik veya yaşa bağlı olarak kaş yapısı düşük olan herkese uygulanabilir. Kaşlar yüz bölgesinde gözler ile birlikte yüz ifadesini belirleyen yapıların başında gelmektedir. 

Kaşların yapısı ve ana şekli bazı istisnai durumlar dışında hastalık kaza ve kalıcı hasarlar gibi başta zaman faktörünün neden olduğu yer çekimi etkisi dâhil olmak üzere kaş düşüklüğünden kaynaklanan göz kapağı üzerindeki yığılma ile birlikte görme kalitesinin bozulması, günümüzde gittikçe artan düzensiz yaşam tarzı, sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklar, doğal olmayan ve kötü beslenme alışkanlıkları, yetersiz uyku kalitesi, yetersiz yapılan cilt bakımı, aşırı stres ile birlikte yoğun mimik kullanımı gibi nedenlerden dolayı; zamanla başta göz bölgesinde; özellikle kaş altındaki yağ doku ve bağ dokudaki değişimler, kaşlarımızda belirgin düşüklüğe neden olabilmektedir. Bu düşüklükten rahatsız olan herkese yapılabilir.

Kaş Kaldırma Kalıcı Mı ?

İki yöntem vardır. Estetik ip kaş askısı, lokal anestezi altında yapılabilen basit bir yöntemdir. Saç içinden küçük bir kesi yoluyla cilt altından geçirilen dikişler kaşın orta-dış kısmını kalkık pozisyonda asabilir.

Bu yöntemin avantajı kişinin kısa bir süre içinde günlük hayatına dönebilmesidir. Dezavantajı ise istenilen etkinin uzun süre kalıcı olmamasıdır.6 ay ila 2 yıl içinde kaşlar eski pozisyonuna geri iner.

Diğeri endoskopik kaş kaldırmadır.Genel anestezi, sedasyon gibi seçenekler ile uygulanabilir. Ameliyat süresi ortalama 1, 1.5 saat civarı sürer. Şakak bölgesinde saçlı deri içinden yapılan küçük bir kesi ile kaş civarındaki dokular serbestlenir ve kaşlar istenilen pozisyonda yukarıda sabit bir vidaya asılır.

Ameliyat sonrasında alın ve göz çevresi ödem ve morarma olağan bir süreçtir. Basit ağrı kesiciler yeterlidir. Ameliyat izi saçlı deri içinde kaldığı ve kısa olduğu için iz problem olmaz. Uzun süre kalıcıdır.

Kaş Kaldırma Ameliyatını Hangi Doktor Yapar ?

Alın germe ameliyatı, plastik cerrahlar tarafından yapılabildiği gibi, yüz estetik cerrahisi alanında işinin ehli KBB uzmanlarınca da genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılabilir. Uygulanacak anestezi şeklinin seçimi, doktor ile hastanın birlikte vereceği karara bağlıdır.

Kaş estetiği, yüz estetiği uygulamaları kapsamında sıklıkla tercih edilmektedir. Estetik cerrahlar tarafından, klinik ortamda gerçekleştirilen kaş kaldırma estetiği, ameliyat ve alternatif cerrahi uygulamalar olarak iki ayrı kategoride incelenmektedir ve bu kategorilere göre de fiyat değişikliği göstermektedir.

Kaşların geçici süreliğine istenen şekilde kalması iç iğneli yöntemler tercih edilirken, kaş düşüklüğü ve farklı sebeplerle, cerrahi uygulama sonucu kaş kaldırma işlemi tamamlanabilir.

Kaş Kaldırma İşlemi Kalıcı Mı?

Kaş kaldırma işlemi genellikle kalıcı sonuçlar sağlar. Ameliyat sırasında kullanılan endoskopik veya askı teknikleri, kaşların yukarı kaldırılmasını ve istenen şeklin verilmesini amaçlar. Bu teknikler, kaşların uzun süre yukarıda kalmasını sağlayarak estetik bir görünüm elde etmeyi hedefler. Ancak, zamanla doğal yaşlanma süreci ve cilt elastikiyetinin azalması nedeniyle kaşlar tekrar aşağı doğru yönelebilir.

Ameliyat sonrası kaşların aşağı inmesiyle ilgili olarak bireysel farklılıklar görülebilir. Kaşların yeniden eski yerine inmesi süreci, kişinin yaşına, cilt özelliklerine ve genetik faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle endoskopik teknikle yapılan kaş kaldırma işlemi, daha kalıcı sonuçlar sağlar ve kaşların uzun süre yukarıda kalmasını sağlar. Bununla birlikte, yıllar içinde kaşlar zamanla bir miktar aşağı inebilir.

Ameliyat sonuçlarının uzun ömürlülüğü için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek, sağlıklı yaşam tarzı sürdürmek ve cilt bakımına dikkat etmek önemlidir. Bunlar, ameliyat sonrası elde edilen sonuçların daha uzun süre devam etmesine yardımcı olabilir. Ancak, kaş kaldırma işleminin kalıcılığı konusunda net bir süre belirtmek zordur, çünkü her bireyin yaşlanma süreci ve vücut özellikleri farklıdır. Bu nedenle, kaşların zamanla tekrar aşağı doğru yönelme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaş Kaldırma Estetiği Fiyatları 2023

Kaş Kaldırma Estetiği Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Kaynakça:

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/brow-lift/about/pac-20393257

Op. Dr. Candan Mezili

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir