Sarkık Yüz; Yüz bölgesi sarkması ya da gevşekliği genelde göz kapağı sarkmaları ile gözaltı torbalanmaları ile beraber görünür. Çoğu zaman bu sarkmalara çoğunlukla göz kaş bölgesi düşüklüğü de eklenir. Dahası orta yüz bölgesinde incelmede ve küçülme gözlemlenir.
Yaşın ilerlemesi ile ciltte gevşeme oluşur ve sarkmalar görülür. Bu da yüz bölgesinde negatif ve yorgun görüntü oluşturur. Sarkık yüz yanaklardan aşağıya doğru sarkınca yorgun görünüm başlar. Kemikli yüze sahip olanlar ve elmacık kemikleri çıkık kişilerde genellikle sarkma daha az olur.
Ayrıca yüz bölgesinde gevşemeyi ve sarkmayı oluşturan çevresel unsurlar da vardır. Bunlar; sigara kullanmak, sık kilo alıp verme, dengesiz diş yapısı, aşırı güneşlenme ve solaryum gibi etkenler yüz sarkmasını tetikler. Yüz yaşlanmasının çok hızlı ilerleyen dönemi genelde 40 yaş ve üzeridir.
Yüz Sarkması için Tedavi Yöntemleri
Yüz sarkmasında en etkili yöntem yüz germe veya yüz toparlama ameliyatlarıdır. Bu ameliyatların en önemli özelliği fazlalık deri çıkarılır. Bununla birlikte yüzün sarkmış olan alt tabakaları toparlanır. Yüz germe ameliyatlarında kaybedilen hacim yağ enjeksiyonu ya da implantlarla yerine konabilir.
Tedavi Süreci
Yüz germe ameliyatından sonra kişiden kişiye değişen miktarda ödem olur. Sosyal hayata dönüş en az 15 gündür. Dikişler genelde 5-7 günde alınır.
İyi planlanmış yüz germe ameliyatında izler pek belli olmaz. Morluklar geçene kadar güneşten korunmak gerekir. 2-3 hafta baş yüksekte olacak şekilde yatılırsa iyileşme daha hızlı olur.
Sarkık yüz toparlanması ile ilgili merak ettikleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Genç Yaşta Yüz Sarkması Neden Olur?
Genç yaşta yüz sarkmasının nedenleri çeşitli faktörlere dayanmaktadır. Bu faktörler arasında genetik yatkınlık, cilt tipi, yaşam tarzı alışkanlıkları ve çevresel etkenler yer almaktadır.
Genç bireylerde yüz sarkmasının bir nedeni genetik yatkınlıktır. Aile geçmişinde yüz sarkması problemleri olan kişiler, genç yaşta bu sorunu deneyimleme olasılığı daha yüksektir. Genetik faktörler cildin esnekliğini ve kollajen üretimini etkileyebilir, bu da genç yaşta sarkmaların ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.
Cilt tipi de genç yaşta yüz sarkmasının bir başka nedenidir. Özellikle yağlı ciltler, ciltlerinin yağ üretimini kontrol etmekte zorluk çekebilir ve cildin elastikiyetini kaybetmesine yol açabilir. Bu da genç yaşta sarkmaların ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.
Yaşam tarzı alışkanlıkları da genç yaşta yüz sarkması için risk faktörleri oluşturabilir. Sigara kullanımı, aşırı güneşe maruz kalma, düzensiz beslenme, yetersiz uyku gibi faktörler cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir ve genç yaşta yüz sarkmasının ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.
Son olarak, çevresel etkenler de genç yaşta yüz sarkmasını etkileyebilir. Kirli hava, hava kirliliği ve zararlı kimyasallara maruz kalma gibi faktörler cildin sağlığını olumsuz etkileyebilir ve genç yaşta sarkmalara neden olabilir.
Sarkık Yüz Tedavisi Fiyatları 2023
Sarkık Yüz Tedavisi Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Kaynakça:
https://www.nhs.uk/conditions/cosmetic-procedures/facelift/

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2005 yılında bitirdim. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğine girdim. 2011 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra, gerek Kars Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetim sırasında gerekse Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde kendimi geliştirmeme olanak sağlayan pek çok ameliyat yaptım. Devamında ise kişisel özelliklerim doğrultusunda Özel Hastanelerde çalışma kararı aldım ve bu doğrultuda pek çok özel hastanede (Özel Eryaman, Özel Keçiören ve Özel Kudret İnternational Hastanesi) çalıştım. 2015 yılının sonlarından 2018 Mayıs ayına kadar Özel Bodrum Acıbadem Hastanesinde çalıştım. Bu süreçte ilk 1.5 yıl boyunca Prof. Dr. Mehmet Mutaf ile birlikte özellikle yanık ve yaralı yüzlerin rekonstrüksiyonu, mikrotia ve çocuk konjenital anomalileri alanlarında çalıştım. Ardından kısa süre İzmir Özel Ekol Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak çalıştım. Şu anda İzmir’de, kendi özel kliniğimde hizmet vermekteyim.
Bir cevap yazın