İzmir Liposuction

İzmir liposuction operasyonlarının en çok yapıldığı şehirlerden biridir. Hem liposuction fiyatları İstanbul’a kıyasla daha uygun hem de liposuction yaptıranların yorumlarına göre sonuçlar memnun edici.

Ayrıca yurtiçinden ve yurtdışından insanlar bu operasyonu yaptırmak için İzmir’deki cerrahları tercih ediyor. 

17 yıldır bu mesleği icra eden İzmir liposuction doktorlarından Candan Mezili hastalarına empatiyle yaklaşarak onların da bilgi sahibi olmasının önemine inanmaktadır.

Bu anlayışla yola çıkarak sizlere liposuction öncesinde dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda anlattık.

Liposuction uygulaması kişinin fazlalık olan bölgelerdeki derialtı yağ tabakasını incelterek vücudun şekillendirilmesini sağlar. Liposuction, zayıflamaya katkıda bulunsa da aslında zayıflama ameliyatı değildir bir vücut şekillendirme ameliyatıdır. Bu ameliyatta erkeklerde ve kadınlarda yaklaşım farkı vardır. Erkek hastalarda yağlar alınarak alttaki kas tabakası ortaya çıkarılmaya çalışılır. Kadınlarda liposuction ameliyatı ile  kişinin ihtiyacına göre karın, bel, basenler, diz ve uyluk iç kısmı gibi alanlardaki fazlalıklar alınarak daha estetik ve  kıvrımlı hatlara ulaşmak hedeflenir.

Liposuction Nedir?

Halk arasında yağ aldırma adıyla bilinen Liposuction işlemi, fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerce çok tercih edilmekte. Peki, ama Liposuction Nedir, Hakkında ne bilmeliyiz? Birkaç tüyo için toplanın! Yanlış ve sağlıksız beslenme, sporsuz bir hayat ve hareketsiz geçen günler. Obezite ile tanışmamak içi harekete geçmek şartken, devreye Liposuction giriyor.

Liposuction asla hiçbir durumda diyet ya da zayıflama reçeteleri gibi uygulanan bir zayıflama formülü değildir. Vücudun inatçı yağlanma geliştiren basen, kalça, ense, bacak, diz, gıdık ve karın gibi bölgelerde vücudu şekillendirmeye yönelik uygulanan bir cerrahi müdahaledir.

Estetik yanı sayesinde tüm diyet, spor ve zayıflama çabaları sonrasında giderilmesi mümkün olmayan yağlı bölgeler için uygulanırken Liposuction Nedir? Diye merak eden herkesin bilmesi gerekir ki; vücudun hem alt hem de üst bölgelerinde yağ alımı sağlanabilir.

Tedavi Detayları
Operasyon:Liposuction
Prosedür:
Özel tıbbi kanüller ve vakum yardımı ile yağları yok ederek vücut konturunu iyileştirme.
Operasyon Süresi:
Yapılacak alana göre değişmekle birlikte 2-4 saat
Hastanede Kalma Süresi:1 gece
Anestezi:Genel anestezi
Erken İyileşme Dönemi:5*7 gün
İşe Dönüş:7-10 gün
Yara İzleri:
Geçici şişlik, morarma, ağrı, rahatsızlık, geçici uyuşma hissi
Ağrı Miktarı:
Orta (hastaya göre değişir)

Liposuction Nasıl Yapılır?

Vücudun belirlenen bölgelerinden vakumlama yöntemi ile çekilen ve özel enjektörler ile dokulara hasar vermeden yağ çekim işleminin yapılması ile tamamlanan Liposuction işlemi, akıllara daha çok soruların doğmasına neden olurken; Liposuction Nasıl Yapılır? Yanıtlarını paylaşalım istedik.

İnatçı yağlanma bölgesi özel bir sıvı enjeksiyonu işe şişirilir ve bu bölge üzerine – yakınına birkaç mm uzunluğunda kesi atılır. Bu kesilerden hastanın durumuna göre 2 ila 6 mm çapında kanül denilen metal borular deri altı tabakası içine sokulur ve kanüller şeffaf hortumlarla vakum cihazına bağlanır.

Önce bölgeden vakum yardımı ile inatçı yağların uzaklaştırılması sağlanırken ardından, cilt düzeyi istenilen forma getirilinceye dek yağ çekim işlemi başlar. Vücut kontörü sağlandıktan sonra hasta kapatılır ve gergin, yağlardan arınmış bir bedene kavuşur. Liposuction Nasıl Yapılır? Sorusu son yıllarda gözde estetik işlemlerinin arasında ki yerini korumaktadır.

İzmir Liposuction

Liposuction Riskleri Nelerdir?

Her büyük ameliyatlarda olduğu gibi Liposuction işleminde de ciddi riskler vardır. Bu işlemi yaptırmayı düşünen herkesin Liposuction Riskleri Nelerdir? Sorusunu yönelttiği aşikârken, herkes için yanıtlar bulmaya devam ediyoruz. O halde gelin hep birlikte Liposuction Riskleri Nelerdir? Soruların yanıtlarını arayalım. Liposuction işlemi sonrası olası sıvı birikimi, uyuşma, iltihap, iç delinme, yağ embolisi ve böbrek – kalp problemleri meydana gelmektedir. Çözümü alanında uzman ve yetkin hekim donanımı sayesinde imkânsız değildir ancak süreç biraz sancılı geçebilir çünkü ardından meydana gelen sorunların giderilebilmesi için uzunca bir süre gözlem altında kalabilirsiniz. Ek olarak bazı insanlar da kalıcı sinir hasarına sebebiyet verebildiği gibi cilt hissinde değişiklikler meydana gelebilir. Emilen alanlarda çöküntüler veya girintiler geliştirebilir veya gitmeyen engebeli veya dalgalı bir cilde sahip olunabilir ancak kontrollü tedavi süreci sonunda tüm bu sorunlar çözüme kavuşacaktır.

Liposuction’da En İyi Sonuç İçin Doktor Tavsiyeleri

  • Operasyon sonrasında belirlenen süre boyunca korse kullanmak doktor tavsiyelerinin başında gelir. Uygun süre ile korse kullanımı hem derinin sıkılaşmasına yardımcı olur hem de ödemi azaltır.
  • Liposuction ameliyatı sonrasında beslenmeye dikkat etmek başlıca doktor tavsiyeleri arasında sıralanır. Alınan yağın yerini yenilerinin almaması için beslenme düzenine özen gösterilmesi gereklidir.
  • Liposuctionda en iyi sonuç için ödem toplamanın engellenmesi gerekir. Bu bakımdan doktor tavsiyesi listesinin üst sıralarında sodyum tüketiminin sınırlandırılması gelir. Tuzun içerisinde bulunan sodyum ödem tutan bir mineral olduğundan, doktorunuz bir süre bu minerali sınırlı tüketmenizi isteyecektir.
  • Liposuctionda en iyi sonucu alabilmek için bir başka önemli doktor tavsiyesi, alkol tüketiminden kaçınmak olacaktır. Dehidrasyona neden olan ve kalori değerleri oldukça yüksek olan alkollü içecekler süreci negatif etkileyebilir.
  • Liposuctionda en iyi sonuçları alabilmek için ödem oluşumunu engelleyen ve yağ hücrelerinin yıkımını hızlandıran, sıvı tüketimi doktor tavsiyeleri arasında yer alır. Hatta bu bir doktor tavsiyesi olmaktan öte bir zorunluluk niteliğindedir. Ödem tutan içecekler dışında kalan sıvılar (doğal bitki çayları ve su) ödem oluşumunu engeller ve liposuction sonrası geriye kalan yağ hücrelerinin yok olmasına yardımcı olur.
  • Şeker oranı düşük meyveler tüketmek ve bitkisel proteinlere yönelmek, liposuction sonrası doktor tavsiyesi olarak hastalara verilen talimatlar içerisinde yer alır. 
  • Baklagiller ve kuruyemişlerin makul miktarlarda tüketilmesi ve Omega yağ asitleri gibi aminoasitlerin düzenli alınması doktor tavsiyesidir.
  • Liposuctionda en iyi sonuç için nihai ve yaşam biçimi haline gelmesi gereken davranış ise düzenli sportif aktivite olacaktır. Vücudun yağ tutmaması için düzenli aktivite gereklidir.

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu uygulamada da öncelikle alanında uzman bir doktor görüşü gerekmektedir. Liposuction işlemi bir zayıflama ‘’yöntemi’’ değildir, sadece bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarının daha iyi bir hale gelmesini sağlayan bir yöntemdir. Eğer bir bölgesel yağlanma dışında kilo sorunlarınız varsa öncelikle kontrol altında bir diyet ve spor yaparak fazla kilolarınızdan kurutulabilir, bunun ardından diyetle yok olmayan yağlar için bu uygulamaya başvurmanız daha sağlıklı olacaktır.

Sürekli gelişmekte olan teknolojiler, liposuction uygulamalarında türlerin ve başarı oranının artmasına katkıda bulunur. Bu uygulamalarda, bilinen en geleneksel liposuction türü olan Vakum Yardımlı Liposuction başta bulunmak üzere, 5 farklı türde uygulanır.

  • Vakum Yardımlı Liposuction: uygulamasında, yağ alınacak alana operasyon öncesinde karışım bir sıvı enjekte edilir. Uygulama tam veya lokal anestezi seçenekleri altında yapılabilir. Akabinde alanda açılacak olan 2 mm.’lik kesilere, 3 mm. Çapındaki kanüllerle girilerek yağlar çekilmeye başlanmış olur.
  • Ultrasonik Liposuction: Uygulamasında klasik liposuction yöntemine göre daha kolay olan bir uygulamadır. Ultrasonik ses dalgaları aracılığı ile sadece emilmek istenilen yağlar hedef alınır. Çevresindeki dokulara tahribat verilmeden gerçekleştirilen uygulama, bu yönüyle de operasyonu verimli hale getirir.
  • Güç Yardımlı Liposuction: Ayrıcalıklı hareketli kanüller kullanımı ile geniş alanlarda giderilmek istenilen yağ uzaklaştırılır.
  • Su Yardımlı Liposuction: Bu uygulama yönteminde, deri altına enjekte edilmiş suyun yardımıyla yağlar bulamaç haline getirilerek kanüller yardımıyla emilme işlemi gerçekleştirilir.
  • Radyofrekans Destekli Liposuction: Bu uygulama yöntemi klasik vakumlama uygulaması ile yağ emme işleminin altından lazerle ısıtılan deri, daha sert hale gelir. Diğer liposuction türlerinden en önemli farkı, ciltte sağladığı sertliktir.

Liposuction yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Liposuction yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda doktorunuzun verdiği bakım talimatlarına dikkat edilmelidir. Bu talimatlar genellikle ameliyat sonrası dönemde hafif egzersizler yapılması, ağır yük kaldırılmaması, ameliyat bölgesine baskı uygulanmaması, ameliyat sonrası dönemde banyo ve duş alımının kontrol altında tutulması, ameliyat bölgesine kompresyon önlük veya bandaj takılması gibi konuları içermektedir. Bu talimatları dikkate alarak ameliyat sonrası dönemde iyileşme sürecini hızlandırabilir ve ameliyat sonrası komplikasyon riskini azaltabilirsiniz.

Ayrıca ameliyat sonrası dönemde kilo alımına dikkat etmeli, ameliyat bölgesinde oluşabilecek şişlik ve morlukların giderilmesi için doktorunuza danışarak gerekli önlemleri almalısınız. Ameliyat sonrası dönemde cilt bakımına özen göstermeli ve kullanacağınız ürünleri doktorunuzdan onaylatmalısınız. 

Hangi Durumlarda Liposuction’a İhtiyaç Duyulur? 

Liposuction adı verilen kozmetik bir cerrahi prosedür, fazla vücut yağını uyluklar, kalçalar, karın ve kollar gibi belirli vücut bölgelerinden alır. Bir kilo verme yönteminden çok vücudu yeniden şekillendirme ve konturlama yöntemidir. Diyet ve egzersiz yaparak kilo vermeye çalışan ancak istenilen sonucu elde edemeyen kişiler sıklıkla liposuction yaptırırlar. Kilo verdikten sonra cildi çok gevşek, sarkık olan kişiler için de uygun olabilir. Ancak liposuction, sağlıklı bir yaşam tarzının yerine geçmediği için ana kilo verme yöntemi olarak kullanılmamalıdır. Liposuction’ın bireysel gereksinimlerinize uygun olup olmadığını belirlemek için kurul onaylı bir plastik cerraha danışılmalıdır.

Liposuction kimler için uygundur?

Liposuction olarak da bilinen lipoplasti adı verilen bir kozmetik cerrahi prosedürü, belirli vücut bölgelerindeki fazla yağı almak için kullanılır. Sıklıkla kollar, kalçalar, uyluklar, kalçalar ve karın bölgesinde yapılır. Aşırı kilolu kişiler için prosedür kilo verme çözümü olmadığı için önerilmez.

Fiziksel sağlığı iyi olan ve prosedürün sonuçları için gerçekçi beklentileri olan kişiler, liposuction için iyi adaylardır. İdeal aday ayrıca ideal vücut ağırlığının %30’u içinde olmalı ve sabit bir kiloya sahip olmalıdır. İyileşme kabiliyetini azaltan tıbbi durumları olan kişiler ile hamile veya emziren kadınlar için liposuction önerilmez. Ayrıca yaşı ilerlemiş kişiler için önerilmez.

Liposuction riskleri nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi liposuction da bazı riskler içeren cerrahi bir işlemdir. En sık görülen tehlikeler kanama, enfeksiyonlar ve istenmeyen anestetik reaksiyonlardır. Tedavi edilen bölgenin cilt rengi de bazı hastalarda değişebilir veya geçici veya kalıcı olarak uyuşabilir.

Kan pıhtılarının gelişmesi, yakındaki sinirlerin veya organların zarar görmesi, cilt renginin değişmesi veya düzensiz kontur oluşumu, liposuction ile bağlantılı ek risklerdir. Nadiren işlem sırasında iç organ delinebilir. Bu acil cerrahi müdahile gerektirir. Ayrıca nadiren deri enfeksiyonları ve yağ embolisi görülebilir. 

Liposuction avantajları nelerdir?

Liposuction’ın ana faydalarından biri, vücudun şeklini ve konturlarını önemli ölçüde iyileştirerek hastaya daha estetik bir görünüm kazandırabilmesidir. Sonuç olarak özgüven ve özgüven artabilir.

Liposuction’ın nispeten güvenli ve başarılı bir işlem olması da bir başka avantajdır. Teknolojik gelişmeler, prosedürü daha az invaziv hale getirerek ağrıyı, kanamayı ve iyileşme süresini azaltır. Daha kapsamlı sonuçlar elde etmek için, liposuction’ı karın germe veya meme büyütme gibi diğer kozmetik prosedürlerle birleştirmek de mümkündür. Liposuction’ın bir kilo verme yöntemi olmadığını ve aşırı kilolu kişiler için tavsiye edilmediğini anlamak çok önemlidir.

Liposuction çeşitleri nelerdir?

Her birinin kendine özgü yararları ve sakıncaları olan, kullanılan çok sayıda farklı liposuction yöntemi vardır.

En popüler yöntem tümesan liposuction’dır. İşlem sırasında ağrıyı azaltan ve kanamayı durduran bölgeyi uyuşturmak için büyük miktarlarda anestezik solüsyon kullanılır. Ultrasonik enerji kullanarak, ultrason yardımlı liposuction (UAL), emmeyi kolaylaştırmak için yağı emülsifiye eder. Güç yardımlı liposuction’da (PAL), yağ parçalanır ve titreşimli bir kanül kullanılarak emilir.

Lazer yardımlı liposuction’da (LAL), yağlar dışarı çekilmeden önce lazer enerjisi ile eritilir. Bazılarına göre lazer liposuction daha doğrudur ve cilt sıkılaştırmaya yardımcı olabilir.

Liposuction İşlemi Sonrası İz Kalır Mı? 

Liposuction’dan sonra iz kalma olasılığı vardır, ancak yara izinin derecesi, hastanın cilt tipi, alınan yağ miktarı ve kullanılan teknik gibi bir dizi değişkene bağlı olacaktır. Liposuction yöntemlerinin çoğu, yağ hücrelerini emmek için kullanılan ince bir tüp olan bir kanülün yerleştirildiği küçük kesikler yapmayı içerir. Bu kesiler sıklıkla gizli ve küçüktür, bu da yara izi olasılığını azaltabilir. Bununla birlikte, bazı kişilerde, özellikle aynı bölgede birden fazla prosedür uygulanmışsa veya bir yara izi geçmişi varsa, daha belirgin bir yara izi veya keloid oluşumu olabilir. 

İzmir Liposuction Fiyatları Ne Kadar?

İzmir’de liposuction ameliyatı fiyatları yapıldığı hastane ve doktora göre değişiklik göstermekle birlikte bu alanda uzman pek çok doktor İzmir’de bulunmaktadır. Liposuction yani yağ aldırma ameliyatı vücutta yer edinmiş yağ kütlelerinin parçalanıp vakumlanarak alınmasını sağlayan bir yöntemdir. Kilo veren veya aşırı kilolu kişilerin asla kurtulamayacağı türden inatçı bir yağ tabakası vücutlarına yayılmasıyla bundan kendi başına kurtulması pek mümkün olmamaktadır.

İzmir pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli şehirlerden biridir. Hem en iyi hizmeti alıp hem de en iyi şekilde tedavi olmak istiyorsanız İzmir bu listenin ilk sıralarında yer almaktadır. İzmir’de liposuction fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız alanında uzman olan doktorlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Liposuction ne kadar sürede iyileşir?

Liposuction yapıldıktan sonra iyileşme süresi ortalama olarak 7-10 gün arasında sürebilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir ve doktorunuzun yapacağı muayene sonucuna göre değişebilir. Önemli olan ameliyat sonrası dönemde doktorunuz tarafından verilen bakım talimatlarına dikkat edilmesidir. Tam iyileşme ise ortalama 4 ile 6 ay arasında tamamlanır.

Liposuction sonrası şişlik ne zaman iner?

Liposuction yapıldıktan sonra şişlik ortalama olarak 7-10 gün içerisinde azalmaya başlayabilir. Bu süre bazı hastalarda belli bir oranda daha uzun olabilir. Ancak bazı kişilerde şişlik doktorun belirttiği süreden daha uzun süre devam edebilir. Bu gibi durumlarda doktorunuzdan yardım alarak şişliğin azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Liposuction yaptırıp sonra kilo alınca ne olur?

Liposuction yaptırıp sonra kilo alındığında ameliyat bölgesinde depolanan yağ hücrelerinin sayısı artmayacaktır. Ancak kilo alındığında vücuttaki diğer yağ hücrelerinin büyümeye başlayabileceği için ameliyat sonrasında kilo alımına dikkat edilmesi gerekir. Liposuction yaptıran kişilerin sonradan kilo almaları, yaptırmayan kişilerin almalarından daha farklı değildir. İşlemin bu durum üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.

Liposuction sonrası ağrılar ne zaman geçer?

Liposuction işleminden sonra hastanın ağrılarının ne zaman geçeceği kişiden kişiye değişebilir. Ancak bu sürenin ortalama 7 gün ile 10 gün olacağı söylenebilir. Çoğu hasta 10 gün içerisinde ağrılarına neredeyse tamamı ile veda eder. Liposuction işlemi gören hastaların tamamı ile iyileşme süreleri ise 4 ay ile 6 ay kadar bir vakit alabilir. Ancak hastalar bu sürecin tamamında ağrı yaşamazlar.

Liposuction sonrası ne zaman banyo yapılır?

Liposuction yapıldıktan sonra ne zaman banyo yapılabileceği konusunda doktorunuzun verdiği bakım talimatlarına dikkat edilmelidir. Genellikle ameliyat sonrası dönemde ilk 1-2 gün banyo yapılmaması önerilir. Daha sonra ameliyat bölgesinin temizliği için hafif sıcak su ile duş alınabilir. Ancak bu konuda doktorunuzun verdiği talimatlar dikkate alınarak hareket edilmesi gerekir.

Liposuction sonrası vücut ne zaman şekillenir?

Liposuction yapıldıktan sonra vücut şekillenme süreci ortalama olarak 4-6 ay arasında sürebilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir ve ameliyat sonrası dönemde alınan bakımın kalitesine göre değişebilir. Önemli olan ameliyat sonrası dönemde doktorunuz tarafından verilen bakım talimatlarına dikkat edilmesidir. Bu sayede vücut şekillenme süreci hızlandırılabilir ve istenilen sonuç elde edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir