
İzmir alın germe estetiği operasyonlarının en çok yapıldığı şehirlerden biridir. Hem alın germe estetiği fiyatları İstanbul’a kıyasla daha uygun hem de alın germe estetiği yaptıranların yorumlarına göre sonuçlar memnun edici.
Ayrıca yurtiçinden ve yurtdışından insanlar bu operasyonu yaptırmak için İzmir’deki cerrahları tercih ediyor.
17 yıldır bu mesleği icra eden İzmir alın germe estetiği doktorlarından Candan Mezili hastalarına empatiyle yaklaşarak onların da bilgi sahibi olmasının önemine inanmaktadır.
Bu anlayışla yola çıkarak sizlere alın germe estetiği öncesinde dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda anlattık.
Alın Germe Nedir?
Kaşlarımızı kaldırıp biraz da çattıktan sonra zamanla alnımızda oluşan kırışıklıkları ön göremesek de yaş aldıkça bu gerçekle tanışıyoruz. Peki, bu kırışıklıklar ile baş etmenin yolu nedir? Neler yapmalı? Tam da bu noktada sizi alın germe işlemi ile tanıştırmak isteriz. İyi de “Alın Germe Nedir?” dediğinizi duyar gibiyiz.
Alın Germe, alın kırışıklıklarını yumuşatarak kişiye dinç ve genç görünüm kazandırmaya yararken aynı zamanda kaş şeklinin ve yüksekliğinin de daha orantılı bir forma getirilmesine olanak sunan estetik bir operasyondur. Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken farklı hususlar da yok değil.
“Alın Germe Nedir?” başlığı altında ideal bir kaşın en yüksek noktası 1/3 olurken dış kesimi ile 2/3 iç kesiminin birleştiği nokta olması gerektiği ancak aksi halde, kaş yan ucu kaşın en yüksek noktası olarak belirlenirse, doğal olmayan bir görünüm elde edilebildiği gerçeği incelenebilir.
Tedavi Detayları | |
Operasyon: | Alın Germe Ameliyatı |
Prosedür: | Kaşları kaldırmak ve alın bölgesini germek için yapılır |
Operasyon Süresi: | 1.5-2 saat |
Hastanede Kalma Süresi: | 1 gece |
Anestezi: | Genel anestezi |
Erken İyileşme Dönemi: | 7-10 gün |
İşe Dönüş: | 2 hafta |
Yara İzleri: | Kullanılan tekniklere göre saç içinden, önünden yapılabilir |
Ağrı Miktarı: | Hafif |
Alın Germe İle Düzeltilebilecek Unsurlar
- Alında meydana gelen derin çizgilenmeler
- Alın derisindeki fazlalıklar ve sarkıklar
- Kaş çatmaya bağlı oluşan mimik çizgileri
- Kaşlardaki düşüklükler ve yorgun görünüm
- Saç çizgisinin çok geride olması (uzun alın)
- Saç çizgisinin çok önde olması (kısa alın)
Alın Germe Nasıl Yapılır?
10 yaş daha genç ve dinç görünüme hangimiz hayır deriz ki? Yüzümüzde zamanla oluşan ve oturan kırışıklık, sarkma ve deformasyonların bizi üzmesine hiç gerek yok. Alın gerdirme yaptırarak yüz hatlarınıza şıklığı davet etmeye ne dersiniz? Peki, Alın Germe Nasıl Yapılır? Süreç nasıl devam ediyor? Gelin, detaylara birlikte bakalım.
Alın gerdirme işleminde alın derisi saçların içerisinden iki şakak arasında kalan bölge nezdinde kesilir. Alın yukarı doğru gerdirilir, fazla olan deri kesilerek alınır. Tam gergin hale getirilerek dikim işlemi başlatılır. Cerrah, alın germe işlemi öncesi dikim sürecine karar verir.
Klasik alın germe ameliyatlarında iz kalma durumu olmazken, kesilen yerler tamamen kendiliğinden eriyen iplik yöntemi ile dikilir ve finalde bir dikiş aldırma süreciniz olmaz. Alın Germe Nasıl Yapılır? Sorusuna ek olarak, kaslar ve bağı oldukları kas sokuları ilk başta birbirinden ayrılırken, sonrasında hücreler kendilerini yeniledikçe kas ve dokular birleşmeye başlar.
Alın Germe Riskleri Nelerdir?
Kabul edilmelidir ki her cerrahi ameliyat işleminde en minimal %1 dahi istenmeyen durum – risk mevcuttur. Kurumun – hekimin donanımı ve yetkinliği dâhilinde süreç en kolay ve zahmetsiz şekilde atlatılırken, “Alın Germe Riskleri Nelerdir?” sorusu da karşımıza çıkmıyor değil. Ameliyat öncesi – sonrası nadiren de olsa yara izi oluşabilir. Geniş skar dokusu kaldırılarak cerrahi olarak tedavi edilebilir ve yeni, daha ince bir skar oluşmasına izin verilir.
Kaşların hareketini kontrol eden sinirlerin yaralanması da nadirdir. Bu, kaşları kaldırma veya alnın kırışması yeteneğinin kaybına sebebiyet verirken, nu sorunu düzeltmek için ameliyat gerekli olabilir. Kesi çevresindeki his kaybı, özellikle klasik alın germe ile yaygındır. Alın Germe Riskleri Nelerdir? Başlığına ek olarak finalde alın derisinin içten iltihap kapması da mümkün görülürken bu durum kullanılacak antibiyotikler nezdinde geçici olacaktır.
Alın Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası Doktor Tavsiyeleri
Alın germe ameliyatı pratik ve kolay olmasına rağmen sonrasında birtakım problemler çıkabilir. Şayet bu tür sorunlara ilgi gösterilirse iyileşme süreci hızlı ve daha sağlıklı olacaktır. Uygulama yapılırken yüz germe ve üst göz kapağı operasyonu ile birlikte yapılır. Alın uygulamasından sonra dikkat edilmesi gereken önemli durumlar:
- Alın ameliyatı uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus bölgede his kaybı oluşma tehlikesidir. Bu husus çok nadiren gözüksede his kaybı yaşanmış bölgeye özen gösterilmesi gerekmektedir.
- Ender olmasının yanı sıra alın bölgesinin hareketini sağlayan sinir tahrip olmuş olabilir. Bu tahribat kaş asimetrisine yol açar. Çok nadir görülen bir komplikasyondur.
- İlk hafta gözler tam anlamı ile kapanmayabilir. Bu tarz bir durumda yapay gözyaşı ve nemlendirici kullanılması tavsiye edilir.
- Alın bölgesinde morarmalar olabilir ve geçicidir.
- Uygulama sonrasında ciddi derecede baş ağrıları olabilmektedir.
- Uygulama alanı stapler ile kapatıldıysa, uygulamadan 7-10 gün sonra alınır. Stapler alınırken herhangi bir acı hissedilmez
- Alın germe uygulamasından sonra kaşlarda yükseklik sorunları oluşabilir. Kimi zaman çok düşük kimi zaman çok yüksek kaşa sebebiyet verebilir. Kaş asimetrisinin düzelmesi 1-2 ayı bulacaktır
- Her operasyonda olduğu üzere Alın germe operasyonlarında da enfeksiyon riski vardır. Enfeksiyon riski antibiyotik kullanımıyla giderilebilir.
- Uygulama sonrası hemen spor yapılırsa ilgili bölgeye zarar görebilir. Operasyonun tekrarlanmasına yol açabilir.
Alın Germe Ameliyatı kimler için uygundur?
Alın germe ameliyatı olarak da adlandırılan kaş kaldırma, kaşların ve alın görünümünün iyileştirilmesine yardımcı olur. Alnında kırışıklıklar veya sarkık ciltler ile kaşları düşük veya yüksek saç çizgisi olan kişilere sıklıkla yapılır. Kaşlarının arasında derin çizgiler olan kişiler de prosedürden yararlanabilir.
Alın germe ameliyatı için uygun adaylar sigara içmezler, fiziksel ve zihinsel sağlıkları iyidir ve prosedürün sonuçları hakkında makul beklentileri vardır. Alın germe yaptırmanın sizin için iyi bir seçenek olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, bir plastik cerrahla görüşmelisiniz. Cerrah, özel ihtiyaçlarınızı değerlendirecek ve prosedürün avantaj ve dezavantajlarını gözden geçirecektir.
Alın Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Alın germe olarak da bilinen kaş kaldırma işleminin tamamlanması genellikle bir ila iki saat sürer. Kullanılan tekniğe, ameliyatın kapsamına ve hastanın özel anatomisine göre ameliyat süresi değişebilir.
Saç derisinde kesiler yapılır ve altındaki kaslar ve dokular, kırışıklıkları azaltacak ve kaşı kaldıracak şekilde ayarlanır. Prosedürü gerçekleştirmek için geleneksel cerrahi yöntemler veya endoskopik kaş kaldırma gibi minimal invaziv prosedürler kullanılabilir.
Hastalar ameliyattan sonra sıklıkla bir miktar şişlik ve morluk yaşarlar ve birkaç gün saç bandı veya bandaj takmaları gerekebilir. Hastaların çoğu 1 ila 2 hafta içinde normal rutinlerine ve işlerine dönebilir, ancak tam bir iyileşme birkaç ay alabilir.
Alın Germe Ameliyatı avantajları nelerdir?
Alın germe ameliyatı avantajlarından biri, kişinin daha yaşlı veya yorgun görünmesine neden olabilecek alın kırışıklıklarının ve sarkan cildin azalmasıdır. Ek olarak, prosedür sarkık kaşları kaldırabilir ve kaşlar arasındaki çizgilerin derinliğini azaltarak yüze daha genç ve uyanık bir görünüm verebilir. Alın germe aynı zamanda yüksek saç çizgisini düzeltebilir.
Alın germe ameliyatının genel olarak güvenli ve iyi tolere edilen bir işlem olması da bir diğer faydasıdır. İyileşme süresi tipik olarak kısadır ve hastaların çoğu birkaç hafta içinde normal aktivitelerine dönebilir. Ameliyatın uzun süreli etkileri vardır ve kişinin özgüvenini önemli ölçüde artırabilir.
Alın Germe Ameliyatı çeşitleri nelerdir?
Her biri benzersiz fayda ve dezavantajlara sahip çok sayıda farklı alın germe prosedürü vardır. Alın germe olarak adlandırılan geleneksel prosedür, kafa derisinin üst kısmında bir kesi oluşturmayı ve kırışıklıkları azaltmak ve kaşları kaldırmak için cildi yukarı doğru çekmeyi gerektirir.
Endoskopik alın germe, başka bir alın germe çeşididir. Alın derisi ve kasları, kafa derisine açılan bir dizi küçük kesiden bir endoskop, küçük bir kamera ve cerrahi aletler kullanılarak kaldırılır. Geleneksel yöntemle karşılaştırıldığında, bu teknik daha az invazivdir ve daha kısa bir iyileşme süresi gerektirir.
Alın Germe Operasyonu Nasıl Yapılır?
Kaş kaldırma olarak da adlandırılan alın germe ameliyatının amacı alın, kaş ve üst göz kapaklarının görünümünü güzelleştirmektir. Kırışıklıkları ve sarkmayı azaltmak için prosedür, cildi ve alttaki dokuları kaldırmayı ve sıkılaştırmayı içerir.
Alın, endoskopik, açık ve geçici yöntemler dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanılarak kaldırılabilir. Cerrah, birkaç küçük kesi yaptıktan sonra bir endoskop kullanarak alın dokularını kaldırır. Açık teknikte cildi kaldırmak ve fazla dokuyu çıkarmak için saç çizgisi boyunca daha büyük bir kesi yapılır. Kulak üzerinden bir kesi yapmayı içeren geçici yaklaşım kullanılırken alın dokuları yandan kaldırılır.
Alın Germe Kaç Günde İyileşir?
Alın germe ameliyatı sonrası iyileşme süresi hastanın yaşı, cilt elastikiyeti ve ameliyatın boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Hastaların çoğu, tipik olarak prosedürü takip eden yaklaşık 1-2 hafta boyunca morarma, şişme ve rahatsızlık hissedebilir. Ameliyattan sonra hastalar tipik olarak hafif aktivitelere devam edebilir, ancak en az iki hafta boyunca yorucu aktivitelerden kaçınmalıdırlar. İşlerinin fiziksel gerekliliklerine bağlı olarak, hastalar zımba veya dikişleri alındıktan sonra 10 ila 14 gün içinde işlerine dönebilirler. Tam iyileşme genellikle 4-6 hafta sürer ve bu süre zarfında hastalar doğrudan güneş ışığından kaçınmalı ve cerrahlarının ameliyat sonrası bakım önerilerine sıkı sıkıya uymalıdır.
Alın Germe Ameliyatı sonrası iz kalır mı?
Yapılan alın germe ameliyatının çeşidine göre iz tipi ve ne kadar görünür olduğu değişiklik gösterecektir. Alın germe ameliyatı, kafa derisinin üst kısmında yatay bir kesi yapılmasını gerektirir. Bu prosedür, saç çizgisinin kapatabileceği görünür bir iz bırakabilir. Endoskopik alın germe sırasında çok sayıda küçük kafa derisi kesisi yapılır ve bu da daha az belirgin bir yara izi ile sonuçlanır. Temporal veya lateral alın germe için kesi saç çizgisinden yapılır. Saç çizgisine yerleştirilmeleri nedeniyle bu yöntemle oluşturulan izler neredeyse fark edilemez. Potansiyel yara izini ve nasıl azaltılacağını açıklayabilecek lisanslı bir plastik cerrahla konuşmak önemlidir.
İzmir’de Alın Germe Fiyatları Ne Kadar?
İzmir alın germe fiyatları ameliyatın yapıldığı hastane ve ameliyatı yapan doktora göre değişiklik göstermekle birlikte bu alanda uzman pek çok doktor İzmir’de bulunmaktadır. Günümüzde insanlar görüntüleriyle ilgili şikayetlerini hızlı bir şekilde gerekli yerlere iletmekte ve tedavi sürecine hızlı bir şekilde başlayabilmektedirler.
İzmir pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli bir konumda yer almaktadır. Hem en iyi hizmeti alıp hem de en iyi şekilde tedavi olmak istiyorsanız İzmir bu alanda önemli bir şehir olarak karşınıza çıkar. Ameliyatın yapıldığı işleme göre fiyatlar değişebilmektedir. İzmir’de alın germe fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız alanında uzman olan doktorlarımıza danışabilirsiniz.
Bir cevap yazın