
İzmir yağ enjeksiyonu operasyonlarının en çok yapıldığı şehirlerden biridir. Hem yağ enjeksiyonu fiyatları İstanbul’a kıyasla daha uygun hem de yağ enjeksiyonu yaptıranların yorumlarına göre sonuçlar memnun edici.
Ayrıca yurtiçinden ve yurtdışından insanlar bu operasyonu yaptırmak için İzmir’deki cerrahları tercih ediyor.
17 yıldır bu mesleği icra eden İzmir yağ enjeksiyonu estetiği doktorlarından Candan Mezili hastalarına empatiyle yaklaşarak onların da bilgi sahibi olmasının önemine inanmaktadır.
Bu anlayışla yola çıkarak sizlere yağ enjeksiyonu öncesinde dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda anlattık.
Bu dönemde teknolojinin gelişmesi, yağ enjeksiyonu tekniklerinin oturması yağ enjeksiyonunu sık kullanılan bir uygulama haline getirmiştir. Daha önceleri yağ enjeksiyonu ile devamlı olarak istenen sonuçlara ulaşılamaması bu işlemin yaygınlaşmasını önlemiştir.
Yağ Enjeksiyonu Nedir?
Günümüzde gelişen teknolojinin yardımı ile üretilen özel aletler ve bu konuyla yoğun ilgilenen hekimlerin teknik işlemleri net bir şekilde ortaya koyması yağ enjeksiyonunun başarısını ve devamlılığını sağlamıştır. Bu gelişmeler sayesinde yağ enjeksiyonu, bu işlemdeki teknik detayları dikkate alan bütün cerrahlar tarafından iyi sonuç alınabilen bir ameliyata dönüşmüştür.
Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?
Tedavi Detayları | |
Operasyon: | Yağ Enjeksiyonu |
Prosedür: | Yüzde veya vücutta hacim verme amacı ile kullanılır |
Operasyon Süresi: | 1-2 saat |
Hastanede Kalma Süresi: | 1 gece |
Anestezi: | Genel anestezi |
Erken İyileşme Dönemi: | 3-7 gün |
İşe Dönüş: | 1 hafta |
Yara İzleri: | Yok |
Ağrı Miktarı: | Hafif |
Yağ Enjeksiyonu, prosedürü başlatmak için vücudun uyluk, kalça veya karın gibi belirli bir bölgesinden yağ almak için sıklıkla kullanılır. Ardından yağ temizlenir ve enjeksiyona hazır hale gelir.
Yağ hazırlandıktan sonra, istenen yere enjekte etmek için küçük bir iğne kullanılır. Doğal ve eşit bir sonuç elde etmek için, yağ tipik olarak mikrograft olarak bilinen küçük miktarlarda enjekte edilir. Prosedür, kalçalara, göğüslere, yüze, ellere hacim kazandırmak ve kırışıklıkları yumuşatmak ve yüz hatlarını geliştirmek için kullanılabilir. Yara izi gözle görülebilecek kadar az, hızlı iyileşme süresi ve oldukça az komplikasyon şansı vardır.
Yağ Enjeksiyonu çeşitleri nelerdir?
Çeşitli yağ enjeksiyon teknikleri vardır ve her birinin kendine özgü bir amacı ve uygulamaları vardır. Yanaklar, çene ve dudaklar, en popüler yağ enjeksiyonu türlerinden biri olan yüz yağ enjeksiyonlarından yararlanabilir. Ek olarak, kırışıklıkları yumuşatmak ve yüzün özelliklerini geliştirmek için kullanılabilir.
Brezilya Poposu, kalçaların boyutunu ve şeklini iyileştirmek için kullanılan farklı bir yağ enjeksiyonudur. Bu prosedür, kalçalardan, uyluklardan veya karından yağ aldırma ve kalçaya enjekte etmeyi içerir. Ek olarak, prosedür göğüsleri büyütmek, kırışıklıkları düzeltmek ve yüz hatlarını iyileştirmek için kullanılabilir.
Yağ Enjeksiyonu Kullanım Alanları
- Yanak dolgunlaştırma.
- Üst ve alt göz kapaklarındaki çukurlukları doldurarak daha genç bir görünüm sağlama.
- Yüzdeki derin çizgileri doldurarak yaşlılık belirtilerini azaltma.
- Çene ucunu belirginleştirme.
- Dudak büyütme.
- Popo büyütme ve şekillendirme.
- Meme büyütme.
- Meme protezi sonrası oluşan kapsül kontraktürü ile ilgili sorunları giderme.
- Bacak kalınlaştırma.
- Liposuction sonrasında oluşan çökmeleri düzeltme.
- Yanığa bağlı kabarık izleri azaltma.
- Eskiden oluşmuş izlere bağlı çukurlukları doldurma.
Yağ Enjeksiyonunda Doktor Tavsiyeleri
Yüzün ve vücudun çeşitli bölgelerine dolgunluk sağlamak amacıyla o bölgelere yağ enjekte edilme işlemidir. Yanaklar, alın bölgesi, yanak ve dudak çizgileri, dudaklar, çene ucu, kalça ve bacaklarda çöküklük bulunan alanlara bu uygulama yapılmaktadır.
Yağ enjeksiyonu uygulanan bölgeler;
- Şakak bölgesi,
- Yanak bölgesi,
- Göz altı bölgeleri,
- Burundan ağıza kadar olan çizgiler,
- Kaş arası mimik çizgileri bölgesi,
- Üst dudak,
- Alt dudak
- Alın mimik çizgileri bölgesi,
- Alın bölgesi
Ameliyat sonrası neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmelidir?
- Yağ enjeksiyonu işleminden sonra şişliği azaltmak için soğukluk uygulanmalıdır.
- Soğuk uygulamasını jeller veya içi buz dolu torbalar yardımıyla da yapılmaktadır.
- Saat başı 15 dakikada bir o bölgeye uygulanması gerekmektedir.
- İşlem sonrasında ilk iki gün boyunca uygulama bölgesinde şişlik beklenmektedir.
- Dudak bölgesine yapılan işlemlerde bu süre uzayabilir ve şişlik uzun miktarda olabilmektedir.
- Uygulamanın yapıldığı bölge ertesi gün yıkanabilmektedir.
- Uygulama bölgesine nemlendirici kremlerin sürülmesi gerekmektedir.
- Uygulamadan 4 ila 5 gün sonunda uygulama yapılan bölgeye hafif masajlar yapılabilir.
- Uygulama sonrası şişliği artmaması için aşırı sıcaktan ve buhardan kaçınılması gerekmektedir.
- Uygulama sonrası ilk iki gün boyunca ödemin fazlalığı bazı bölgelerde oluşabilecek morluklar sebebiyle dinlenerek geçirilmesi gerekmektedir.
- Giriş noktalarına bantlar ertesi gün değiştirilmektedir.
- Uygulama sonrası 5 ila 7 gün boyunca antibiyotik kullanılması gerekmektedir.
Yağ Enjeksiyonu avantajları nelerdir?
Hastanın kendi yağının kullanılması, ana faydalarından biri olan alerjik reaksiyon veya reddetme olasılığını azaltır. Aynı zamanda, az komplikasyon riski ve yara izi belli belirsiz olan küçük bir prosedürdür.
Yüz, göğüs, kalça gibi çeşitli vücut bölgelerine hacim ve dolgunluk kazandırması da yağ enjeksiyonunun bir diğer faydasıdır. Bu, vücudun doğal hatlarını iyileştirmeye ve bir bütün olarak görünümü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Esnek bir seçimdir, çünkü aynı zamanda kırışıklıkları gidermek ve yüz hatlarını geliştirmek için de kullanılabilir. Diğer cerrahi işlemlere göre daha az iyileşme süresi gerektirir. Genellikle, enjekte edilen bölgenin %30’u kalır. Bu işlem isteğe göre tekrarlanabilir.
Yağ Enjeksiyonu riskleri nelerdir?
Bilinen tehlikelerden biri, yağ enjeksiyonlarının amaçlandığı gibi çalışmaması ve bunun yerine vücut tarafından yeniden emilmesidir. Kişiye ve enjeksiyon bölgesine bağlı olarak farklı miktarda yağ kalabilir.
Enfeksiyon, yağ enjeksiyonu ile ilgili bir diğer risktir. Küçük bir ihtimal de olsa enjeksiyon ya da liposuction yapılan bölgede enfeksiyon gelişebilir. İşlem sonrasında hafif bir şişlik, morarma veya ağrı da olabilir ancak bu yan etkiler genellikle birkaç gün içinde geçer. Nadiren, tedavi edilen bölgede uyuşma, karıncalanma veya düzensizlik gibi daha ciddi yan etkiler meydana gelebilir.
Yağ Enjeksiyonu kimler için uygundur?
Genellikle orta yaşlı ve yüzünde yaşlanmadan kaynaklı doku kaybı yaşayan kişilere uygulanabilir. Vücudunun farklı bölgelerine hacim ve dolgunluk kazandırmak isteyen kişiler için uygundur. Vücudunun diğer bölgelerinden çıkaracak kadar yağı olan çoğu insan bu prosedürden yararlanabilir. Yüzlerine, göğüslerine veya kalçalarına daha fazla hacim ve dolgunluk kazandırarak genel görünümlerini geliştirmek isteyenler için de iyi bir seçimdir.
Sabit kilolu ve cilt elastikiyeti iyi olan sağlıklı kişiler, yağ enjeksiyonu için iyi adaylardır. Hastaların ayrıca işlemin nasıl sonuçlanacağı konusunda makul beklentileri olmalıdır.
Yağ Enjeksiyonu İzmir Fiyatları Ne Kadar?
İzmir yağ enjeksiyonu fiyatları ameliyatın yapıldığı hastane ve ameliyatı yapan doktora göre değişiklik göstermekle birlikte bu alanda uzman pek çok doktor İzmir’de bulunmaktadır. Yüz ve vücudun çeşitli yerlerinde dolgunluk sağlamak için o bölgelere yağ enjekte edilmesi operasyonuna verilen isimdir. Yanaklar, alın, yanak-dudak çizgisi, dudaklar, çene ucu, kalça ve bacaklarda çökük alanlar bu uygulamanın yapıldığı bölgeler arasında yer almaktadır.
İzmir pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli bir konumda yer almaktadır. Ameliyatın yapıldığı işleme göre fiyatlar değişebilmektedir. İzmir’de yağ enjeksiyonu fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız alanında uzman olan doktorlarımıza danışabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Yağ enjeksiyonu ömür boyu kalır mı?
Yağ enjeksiyonu, ciltteki yağ dokusunun düzgün bir şekilde dağıtılması ve ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesi için yapılan bir estetik cerrahi işlemdir. Bu işlemin ömür boyu kalıp kalmayacağına ilişkin kesin bir cevap vermek için, kişinin sağlık durumunu ve cerrahın tavsiyesini bilmemiz gerekir. Genel olarak, yağ enjeksiyonu işleminin ömür boyu kalıcı olduğu söylenemez. Bu işlemin etkisi zaman içinde azalabilir ve tekrarlama gerekebilir.
Yağ enjeksiyonu ne kadar kalıcı?
Yağ enjeksiyonu işlemleri kalıcı bir yapıya sahip olsalar da bu kalıcılığın ne kadar etkili olacağı kişiden kişiye değişim gösterebilir. Yağ enjeksiyonu sonrası doktor tavsiyelerini dikkatli bir şekilde takip eden ve sağlıklı bir yaşam süren hastalarda kalıcılık yıllar boyu sürebilir. Buna karşın bazı hastalarda işlem etkisini kaybedebilir ve tekrarlanması gerekebilir.
Yağ enjeksiyonu tutar mı?
Yağ enjeksiyonu işlemleri özellikle son dönemlerde oldukça sık olarak uygulanan ve genelde son derece olumlu yanıtlar alınan bir işlem olarak bilinir. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişim gösterebiliyor olsa da genelde bu kişilerde yağ enjeksiyonu işleminin tuttuğu söylenebilir. İşlemin etkisini kaybettiği kişilerde bu operasyon tekrar uygulanabilir.
Yağ enjeksiyonu kaç yıl dayanır?
Oldukça etkili bir işlem olan yağ enjeksiyonu işleminin kaç yıl kalıcı olacağı konusunda kesin bir cevap vermek pek de mümkün değildir. Bu işlemin kaç yıl boyunca kalıcı olacağı kişiden kişiye değişim gösterebilir. İşlem sonrası doktorun önerilerini özenle takip eden hastalarda kalıcılık etkisi daha uzun sürebilir. Buna karşın çeşitli faktörlere bağlı olarak işlem etkisini bir süre sonra kaybedebilmektedir.
Yağ enjeksiyonu kaç seans?
Yağ enjeksiyonu işlemleri genelde 3 seans halinde yapılır. Bu sayı kişiden kişiye değişim gösterebilir. İşlemin kaç seans halinde tekrar edileceği kalıcılık üzerinde etkili olabilir. Doktorlar tarafından işlemin etkili olması ve kalıcılığı açısından önerilen seans sayısının 3 seans olduğu söylenebilir. Ancak bazı kişilerde bu seansların sayısı artırılabilir. Bu durum doktor muayenesi sonrası belirlenecektir.
Bir cevap yazın